Translate

søndag 4. juni 2017

Ikke bit meg i rompa! - Don't bite my ass!


Noen ganger oppstår morsomme situasjoner når jeg fotograferer. Som denne hvor noen maur så ut til å være ekstra plagsomme mot denne billa. Det så ut som om de beit den i bakenenden og til slutt fikk billa nok og klatret ned fra strået.

Denne gangen legger jeg ut to versjoner av bildet, - øverst det bildet som fremtrer best på min skjerm og under det bildet som er skarpet opp med Nik Softwares Output Sharpener med autoinnstillinger for Display. Jeg er spent på hvilket av bildene som blir slik jeg ønsker det når det blir publisert på Blogger.

Spent på hva du synes! Bilde nr 2 er vesentlig mer oppskarpet og kanskje er dette nødvendig når Blogger reduserer oppskarpingen? Eller er det for mye oppskarpet?


2 kommentarer:

 1. bildet nr 2 har du lagt mer lys til??Jeg syns det ble best men vet ikke helt.Sitter her i solskinn som strømmer inn av vinduet..Ser sikert annerledes ut i dunkel belysning.
  Ja det er nå dette med blogger da.bildene blir ikke de samme som når en laster de opp..syns nå jeg..Har prøvd i det siste å komme meg bort fra denne plattformen ..blogger..Prøvd wordpress men den er ikke like enkel som blogger men gir bedre bilder..Jeg har ikke noe godt redigeringsprogram.sliter med å forstå Lightroom.Hvs bruker du??
  I det siste velger jeg å følge og skrive til dem som faktisk har ett intresangt innhold.Lik dine blogger har
  Takk for at du deler slik at vi alle kan bli bedre i fotograferingen:)Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan virke som at det er lagt mer lys til. Jeg har bare brukt oppskarpingsfunksjonen i redigeringsprogrammet og den gjør nok en kombinasjon av økt kontrast og oppskarping. Da kan det se ut som at deler blir lysere.

   Jeg er Mac bruker og benytter Aperture og Nik Software pakken. Jeg kommer til å overskarpe bildene heretter når Blogger reduserer skarpheten ved publisering. Har prøvd også forskjellige formater og oppløsning uten helt å nå noen konklusjon.

   Hyggelig å høre at du liker bloggen min!

   :-) Knut

   Slett