Translate

fredag 12. august 2016

Hvem besøker bloggen min?


10. juni 2011 startet denne bloggen. Nå litt over 5 år etter er det på tide å gjøre opp status. Bildet over viser at bloggen besøkes med en oppadgående trend, men at besøkene varierer mye avhengig av tid på året. Toppene er nok i sommermånedene juni til august hvilket er da jeg også har flest blogginnlegg.

Antall sidevisninger til sammen pr dato er 132.963 og antall følgere er 114. Det kan derfor virke som at makrofotografering er for en mindre gruppe interesserte personer.

Veldig gledelig er det å se at det er mange personer fra mange land i verden som er innom. De 10 landene som besøker bloggen mest i rekkefølge etter antall besøk er: Norge, USA, Russland, Sverige, Tyskland, Frankrike, Danmark, Ukraina, Kina og Irland.

De 5 mest besøkte sidene er:
 • Kjempefin oversikt over sommerfugler
 • Om denne bloggen
 • Makroskudd
 • 10 tips for bedre makrobilder
 • Blåklokker
Når jeg startet bloggen skrev jeg noen punkter som uttrykte mål for bloggen eller hva som motiverer meg til å holde på med dette:
 • Min egen glede over å oppdage små ting i naturen som kan gjøre stort inntrykk på meg
 • Å prøve og inspirere andre til å oppdage den fantastiske makroverdenen
 • Å få kommentarer på bloggen min som viser at andre kan ha glede av den om det så bare er for å se eller om det er for å lære av de feil jeg gjør/har gjort
 • Å få kommentarer som hjelper meg videre i min egen utvikling. Det er så utrolig mange dyktige folk der ute, - så mange jeg beundrer.
 • Å få kommentarer som hjelper meg til å sette riktige navn på det jeg fant og fotograferte

Hvordan vurderer jeg så hvordan jeg har klart å realisere disse punktene?

 • Gleden over å oppdage små ting i naturen er minst like stor som før. Jeg oppdager stadig nye ting og jeg ser, lærer og blir inspirert av hva andre også ser i sin makroverden.
 • I hvilken grad jeg inspirerer andre vet jeg ikke. Noen sender meg konkrete tilbakemeldinger om at jeg gjør det, men dessverre er disse svært få i forhold til antall besøkende. 
 • Antallet kommentarer er også dessverre nedadgående. Det virker som at Googles introduksjon av muligheter for bare å klikke på G+1 benyttes fremfor å skrive kommentarer. Dette er synd, for det er veldig motiverende å få kommentarer, - uansett om de er negative eller positive.
 • Alle kommentarer hjelper også meg selv videre i min egen utvikling og ofte trigger de meg til å skrive om noe nytt.

Noe jeg synes er gøy er at dersom jeg googler på ord som makrotips eller makrofotografering så kommer ofte bloggen min høyt på visning av slike søk. Jeg finner også bildene mine blant "Bilder" når jeg søker etter bilder av noe konkret på nettet. Så jeg kan i alle fall konkludere med at bloggen min setter spor etter seg.

MEN jeg er veldig usikker på veien videre for bloggen. HVA ønsker dere at jeg skriver om? Innspill om dette mottas med stor glede. Send meg gjerne en mail på knriise@gmail.com
3 kommentarer:

 1. Så fint at bloggen din for mangen besøk!Det er da ikke rart så mye fint du tar opp både av tips og flotte bilder(Jeg mener hvordan man gjør det.det detter liksom bare ikke ned i hode på oss..noen må gå foran og vise og fortelle)Jeg syns du skal fortsette som før.Mangen ting jeg har lurt på har jeg funnet svar på hos deg.du hadde galant gått inn som fks en Nikon veileder.Jeg er spent på hva andre syns?

  Mvh Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anita!
   Du er trofast og jeg takker deg for det!

   Slett
 2. Som du allerede vet, men som gjentar med glede,- da jeg i sin tid snublet inn i din "lille" store verden, var det nærmest som en åpenbaring for meg! Det lille i det store, de vakre bakgrunnene, fargene, det minimalistiske uttrykket, de gode komposisjonene gjorde at jeg rett og slett ville inn i dette universet, og har kun brukt deg og din blogg som oppslagsverk. Til tross for min dårlige innstilling til insekter og småkryp, har til og med det blitt noe jeg leter etter, selv om jeg ikke har lett nøye nok ennå :)
  Så min lille bønn til deg, Knut,- FORTSETT er du snill!
  Fin helg til deg:)

  SvarSlett