Translate

mandag 30. januar 2012

Bruk mørketiden til å lese


Hva gjør en makrofotograf om vinteren bortsett fra å lengte etter en ny sommer?

Jo, det finnes mye man kan bruke tiden til. For det første så finnes det mange flotte motiv også om vinteren. Snø, is, frost, gammelt løv og en eller annen skapning inne som prøver å overvintre.

Noe annet er å lese seg opp på alt det som finnes av bøker og magasiner om insekter eller blomster eller søke etter inspirasjon på nettet. Selv fikk jeg en bok til jul, en skikkelig murstein a la Knausgård, om botanikken i Bohuslän. Så finnes det en utmerket bok om alle Norges sommerfugler. Og så kom jeg over dette bladet som Norsk entomoligisk forening har gitt ut. Her var det mange interessante artikler og mye å lære. Det anbefales!

Og her er linken: http://www.entomologi.no/

3 kommentarer:

 1. Jeg har tenkt ut at jeg skal plante en sommerfuglbusk i hagen i år:) Håper det gir noen fine motiver for meg å knipse.
  Terese

  SvarSlett
 2. En sommerfuglbusk er en god ide. Du er nesten garantert å få besøk av sommerfugler. Bare plant den solrikt eller så kommer den seint på ettersommeren.

  Men det finnes mange andre blomster som også tiltrekker seg sommerfugler som Lavendel, Veitistel, Rosespirea, Solhatt, mm.

  Så mørketiden kan også benyttes til å planlegge hva man skal plante i hagen til sommeren.

  Mvh Knut

  SvarSlett
 3. Det var gode tips i vintermørket. Det er iallefall viktig å kjenne insektene en skal fotografere. Og så må en ha kjempegod tid, der en venter på lyset og at de skal sette seg ned på en flott plass....
  Så en kan bare glede seg til de kommer igjen. Men vinteren kan by på mye makrofotografering av is og snø også.
  Kos deg med lesingen!!!

  SvarSlett