Translate

tirsdag 2. april 2013

Nå ER våren virkelig her!


Den siste dagen av påskeferien ga oss den varmen vi har lengtet etter så lenge. Fikk gått meg en herlig tur og nøt sol og varme mens jeg skuet grågåsene flakse forbi i trekket sitt etter en innsjø å lande på.

Da så jeg også noe annet som flakset forbi meg, - noe med en oransje farge. Et blad? Eller hva? Det flakset jo horisontalt selv om det ikke blåste. Kunne det være vårens første sommerfugl? Hvordan kan det være mulig at en sommerfugl allerede har kommet ut av puppen til tross for så kaldt som det har vært gjennom påsken? Hallusinerte jeg? Var det min enorme lengsel etter vår, sol og varme som spilte meg et puss?

Nei, jeg tror det må ha vært en sommerfugl, - trolig en Neslesommerfugl. Det er de det er flest av der jeg holder til, og de kommer tidlig på året og er der helt til nettene blir lange og kulda setter inn.

Jeg fikk ikke tatt noe bilde av den, så dette bildet får duge som en illustrasjon av en sommerfugl som flakser.

Jeg er i alle fall sikker i min sak: Nå ER våren virkelig her! (Selv om meteorologen på radioen nettopp sa at det igjen skal bli kaldere og kanskje komme snø!)


2 kommentarer:

 1. Og vet du hva... jeg tenkte jeg skulle legge ut et bilde av årets første sommerfugl, til ære for deg.... den kom fra intet, landet i påskeliljene, sjanglet videre, som en døddrukken, men jeg fikk bare tatt det ene bildet, som var helt uinteressant, så det ble med tanken....
  Men jeg tror nok du så riktig, Knut... Våren din er rett rundt hjørnet:)
  Ha en riktig fin uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. På søndag var den kom flyende..

   Slett