Translate

søndag 20. juli 2014

Når var det sist en god makrosommer?


Også i år synes jeg at jeg finner langt færre gode motiver for min makrofotografering. Det er både langt færre insekter og blomster. Underlig i grunn fordi vinteren har vært mild og det har vært en god vår og sommer med mye varme, men kanskje lite regn.

Jeg måtte helt tilbake til 2011 i arkivet mitt for å finne det mangfoldet av insekter og blomster som jeg husker som en riktig god makrosommer. På samme tid i 2011 ser jeg at jeg hadde tatt mange fine makrobilder som blant annet denne av en Keiserkåpe, - en stor sommerfugl som nærmest "dalte ned i fanget mitt" der jeg sto i kanten av hagen vår og lette etter noe spennende å fotografere.

Naturen er gul og brun med islett av noe grønt noe som tyder på at det er meget tørt. Kanskje er dette årsaken til de få insektene og blomstene? Jeg ser også at mange av sommerens blomster allerede er avblomstret, og villkaprifolien som vi plantet i år er i ferd med å visne fordi den ikke får nok vann. En blomst som er meget sterk og klarer det meste.

Mangelen på blomster gjør det også vanskelig for alle de insektene som bidrar med bestøvingen av frukt og bærplanter. Vi trenger disse insektene for å sikre en god høst og insektene trenger pollen og nektar for å overleve. Det er få Humler å se og Blomsterfluene er nærmest fraværende.

Så selv om det er fint med en sommer med god varme og tørt vær, så trenger også naturen regn. Sol og regn i god balanse er det beste for oss alle. Jeg hadde vel aldri trodd at jeg skulle ønsket meg litt regn, men jeg gjør faktisk det nå her jeg sitter og skriver.

Ha en fortsatt god sommer alle sammen!

1 kommentar:

  1. Ai ai ai hvilke flotte bilder du viser på denne bloggen!Det er helt sant det du sier..vi trenger litt regn..Takk for mangen fine tips :)

    SvarSlett