Translate

søndag 25. september 2016

Mot lyset


Dagens tips til de som vil ut og fotografere makro er å prøve å fotografere mot lyset. Motlyset lyser opp blomstene og om man ønsker kan man også få de fine bokehflekkene i bildet. Disse varierer i størrelse med hvor stor blender (lave blendertall) man benytter. På mine bilder er blendervalget f/3.5. Hadde jeg derfor f eks valgt f/2.8, så hadde flekkene blitt enda større og dersom jeg f eks hadde valgt f/8, så hadde de blitt vesentlig mindre. Så her blir det ditt valg av hva du mener fungerer best i bildet.

Som regel må man ha lave perspektiv for at dette skal bli som her. Får man for mye lys inn, kan bakgrunnen bli for lys, kontrasten i bildet bli dårlig og det kan også lett bli utbrente høylys.

Lumix GX80 har skjermsøker hvilket er utmerket for lave perspektiv, autofokusen setter man der man vil ved å peke på skjermen, den har 5-akses bildestabilisering og den har intet antialiasing filter hvilket gir meget skarpe bilder. Fordelen med et speilløst kamera eller ved å benytte seg av en skjermsøker er at hva du ser er hva du får. Er bildet for mørkt, så kompenserer man for dette, eller hvis det er for lyst, så kompenserer man for det.

1 kommentar: