Translate

onsdag 6. mars 2013

Hva slags sommer blir det i år?


Blir det en kald og regnfull sommer eller en varm og tørr sommer i år? Hvilket klima vi får blir svært bestemmende for hvilke planter og blomster som får dominere i floraen og som følge av flora og temperatur hvilke insekter det blir mange av.

Jeg synes jeg så langt færre insekter og mangfold av dem i fjor. Flere av de jeg ellers ser savnet jeg helt. Men fluer var det til gjengjeld mange av. De klarer seg alltid. Bortsett fra at jeg så færre blomsterfluer.

Jeg ønsker meg en snarlig vår og en god, gammel, klassisk sommer.

Det er godt mulig at det er bare jeg som begynner å bli gammel, men jeg må langt tilbake i tid for å finne somre med stabilt sommervær. Med det mener jeg solgangsbris utover dagen, vindstille kvelder og svak nordavind utover morgenen. Som gammel seiler var dette det beste sommerværet. Det var så forutsigbart at vi visste at skulle vi sydover så brukte vi nordavinden om morgenen og skulle vi nordover så ventet vi på solgangsbrisen. Stabile vinder, - ingen kuling eller storm nei.

Jeg innbiller meg at naturen på land også trivdes best i slikt stabilt sommervær. Jeg minnes vakre sommerenger fulle av et mangfold av forskjellige blomster og insekter som summet og gresshopper som spilte.

Jeg drømmer om en slik sommer i år. En sommer i paradis.

3 kommentarer:

 1. Flot sommerbillede.... man mærker næsten duften af et dampende regnskyl efter en varm sommerdag.
  Lad os krydse fingre for en god gammeldags traditional sommer! :-)
  Nyd dag :-)

  SvarSlett
 2. super Knut som vanlig og informativt tekst,
  hilsen dirk

  SvarSlett