Translate

fredag 17. april 2015

Bitteliten


Bare noen millimeter stor er denne blomsten som på tynne stilker stikker opp av mosen utenfor hytta vår. På dagtid åpner de hvite blomstene seg og suger til seg varmen fra solstrålene.

Små er de og meget vakre. De er så små at det er vanskelig å se blomstene som annet enn bare hvite prikker/flekker. Jeg vet ikke hva de heter.

Bildet ble tatt med Nikon D750 med skjermsøker og Sigma 150mm makro objektiv. Som nevnt i innlegg før på bloggen er det vanskelig å sette fokus med denne kombinasjonen. Jeg synes også det er vanskelig å se om bildet blir skarpt bare ved å se på skjermen siden blomsten er så liten. Jeg skal prøve å få vinkelsøkeren til å passe på okularet på Nikon D750. Den har jo tidligere sittet på Nikon D700.


Her et bilde av en slik blomst tatt med Olympus OMD EM5II, 45mm f/1.8 og Olympus makroforsatslinse. Dette gir et inntrykk av hvor små disse blomstene er.1 kommentar:

  1. Nå begynner det å bli fart i innleggene dine, Knut... og det vitner vel om at vi er i gang med vårsesongen:) Så det er bare å suge til seg den informasjonen som ligger veddine alltid så vakre bilder. Det er jo helt fantastisk egentlig... å kunne fange disse "usynlige" vekstene, som framstår som vakre høyreiste blomster!
    Ha en flott helg, Knut:)

    SvarSlett