Translate

lørdag 11. april 2015

Våren er så defintivt her nå!


Våren er så definitivt her nå! Og med den så begynner det nå å dukke opp den ene blomsten etter den andre, gresset blir grønnere og begynner å vokse og knoppene på trær og busker bare venter på noen grader varmere vær før de brister.

Det som er så fantastisk med makrofotografering er at når man titter inn i søkeren på et speilreflekskamera med et makroobjektiv så åpenbarer det seg en helt annen verden med et drømmeaktig uttrykk hvor fargene flyter og danner mønstre og linjer man ikke ser fra vårt opphøyde perspektiv. Legger vi oss ned på bakken og ser nærmere på makroverdenen så ser man ting som mange aldri opplever å få se.

Bildet over viser en liten gul blomst som titter opp av grusgangen foran huset vårt. Grusen akkumelerer varme som blomsten trenger for å klare seg gjennom de kalde nettene. Blomsten lukker seg til kvelden og åpner seg når sola skinner.

Bildet under viser en Scilla som kjemper om plassen blant gress, løv og gammelt, vissent gress. Det er som en urskog eller underskog der nede. Blomsten er ikke helt skarpt, men jeg liker det likevel fordi jeg synes at bildet så fint viser det drømmeaktige inntrykket man får når man titter nede på bakkenivå. En og annen edderkopp har jeg også sett og snart kommer maur og biller frem de også.

Så frem med makroutstyret, velg de lave persepektivene og begynn og let etter de fine motivene!


Bildene ble tatt med Nikon D750 med skjermsøker og Sigma 150mm makro. Øverste bilde har blender f/2.8 og det underste har blender f/6.3.

2 kommentarer:

  1. Så enig med Dirk... det var noe nesten litt melankolsk over uttrykket i det siste bildet,- ihvertfall i mine øyne.. og det er jeg svak for.
    :)

    SvarSlett