Translate

mandag 10. august 2015

Mere snappis


Av alle de fluer jeg har møtt på denne jord er Snappeflua den flotteste synes jeg. Jeg var så heldig å få et møte med den i aftensola hvor den mer en villig poserte for meg så lenge jeg ikke kom altfor nær den.


Det ble mange bilder av denne flotte flua. Dette er bare et lite utvalg.Jeg er imponert over den oppløsningen som Olympus EM5MkII med Olympus 60mm makro gir i  bildene. Under et utsnitt av bildet over hvor fasettøyene virkelig kommer frem.6 kommentarer:

 1. Mainiosti makrolla...
  Aiheista ei ole pulaa. Käytän makroa kaikissa mahdollisissa 'aiheissa'.
  Hyvinkin lähelle mennen...
  https://www.facebook.com/esko.alamaunu.7

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiitoskommentoida !

   Tusen takk for kommentaren!

   Slett
 2. som vanlig fra deg Knut, perfekt !

  SvarSlett
 3. Ja, dette er en virkelig tøff type... har alltid likt spesielt godt bildene dine av Snappeflua!
  Er det slik at jeg også kan finne den i furua her hjemme, eller holder den til spesielle steder, tro?
  Ser du ofte benytter deg av Olympusen.... imponerende utsnitt!
  Fin dag til deg, Knut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snappefluer er litt upresist fordi dette er en gruppe med fluer. Mer spesifikt heter denne flua Rhagio scolopaceus. Jeg har ikke funnet ut noe om hvor den holder til sånn generelt, men i vår hage ser jeg den oftest på våre krypfuruer. Har en teori om at den sitter der fordi skuddene på furua har samme farge som den slik at den på denne måten glir fint inn i omgivelsene og gjemmer seg.

   Ja, Olympusen har blitt en jeg bruker mye etter hvert som jeg har blitt bedre kjent med den. Den er krevende på den måten at den har et forferdelig lite brukervennlig menysystem, men kamera og objektiv gir meget god bildekvalitet og det er lett å bære med seg. Hadde jeg derfor tatt flere bilder utenfor min egen hage, så hadde det nok vært dette utstyret jeg hadde medbrakt på tur. Likevel gir fullformat noen andre fordeler, men det er en annen historie.
   Ha en god og enda bedre dag du også Monica!

   Slett