Translate

tirsdag 25. august 2015

Olympus lanserer nytt kamera med unik makrofotograferings funksjonalitet

Kilde: http://www.getolympus.com/us/en/digitalcameras/omd/e-m10-mark-ii.html
Mange av mine bilder er tatt med Olympus kameraer. Nå lanserer de en ny versjon av E-M10-MarkII. I forhold til den forrige versjonen, som i seg selv var veldig bra, så har den innebygde bildestabiliseringen blitt enda bedre. Men det som etter min mening gjør dette kamera enda mer spennende er at det har fått en bracketing-funksjon hvor kamera tar en serie med bilder hvor den forskyver fokuseringen litt for hvert bilde. I etterbehandlingen kan man da enkelt legge bildene oppå hverandre, såkalt stacking, hvilket resulterer i et bilde med vesentlig bedre dybdeskarphet.

Som kjent er ofte dybdeskarpheten liten ved makrofotografering. Ved da å benytte stacking oppnås bilder med fantastisk dybdeskarphet såfremt motivet ikke beveger seg. Se mine tidligere blogginnlegg om John Hallmen. Dere kan se bildene hans på www.makrofokus.se. Tidligere måtte slike bilder lages ved at man manuelt flyttet fokuspunktet. Så vidt jeg kjenner til er det første gangen dette lanseres som en automatisk funksjon i kameraet.

I mitt hode er dette en revolusjon som gjør det langt lettere å ta fantastiske makrobilder.

Jeg måtte bare skrive om dette, da jeg ble veldig entusiastisk over denne nye funksjonen. For ytterligere info om dette nye kameraet så finnes det allerede mye å lese på internett og det kommer trolig også tester etter hvert som viser denne funksjonen i bruk.

Les mere her: http://www.fotografi.no/arkiv/sniktitt-olympus-om-d-e-m10-ii

http://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/olympus-visar-upp-om-d-e-m10-mark-ii

6 kommentarer:

 1. Spennende!Skal nok titte på det ja!

  Takk for info!Driiitbra bilde fra Jon Hallmen du linker til

  Mvh Anita

  SvarSlett
 2. det er en virkelig bra funksjon vis den funker i praksisen !

  SvarSlett
 3. Har lest nå litt Knut. Jeg har epl5 og er fornøyd og Sony A7 og er mega fornøyd. Olympus forvirrer meg litt akkurat nå. OMD M5 / M5II EM10 EM10II og EMD1.
  M5 II koster nesten dobbelt så mye som EM10II , merkelig prispolitikk. De som har kjøpt seg M5II blir nok litt irritert nå over prisen til EM10II.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg skjønner din forvirring. Med Olympus sine OMD modeller er det slik at med lavere tall desto mer avansert. Med andre ord EM1 er bedre enn EM5 er bedre enn EM10.
   Olympus oppdaterer sine modeller hyppig, kanskje for hyppig mener mange, fordi det stadig kommer noe nytt som er litt bedre enn det man har. Nå fjerner ikke Olympus modellene slik at det er mest riktig å betrakte deres modeller som kompletterende i et stort utvalg av modeller.
   Poenget ditt er vel at de kommer med et nytt kamera til halve prisen og som er like bra. Nå stemmer ikke dette helt, men det kommer an på hva man legger mest vekt på av funksjoner.
   Men du har helt rett i at man ved å kjøpe den nye EM10Mk2 får en meget avansert og godt kamera. jeg tror Olympus gjør dette for å lokke flere til å kjøpe enda et Olympus kamera og samtidig også lokke til seg nye kjøpere. Jeg tror de vet hva de gjør.

   De kameraene du har er jo kjempebra. Du vil trolig ikke oppnå så mye ved å bytte eller å kjøpe ett til. Dette kommer jo helt an på behovet ditt og om Olympus kan tilby noe du absolutt trenger.

   Slett
  2. Etter å ha lest meg enda litt mer opp på den nye Olympusen så ser jeg at det faktisk har gått to år siden forrige modell ble lansert og at det er en rekke nye forbedring inkludert i den siste utgaven av dette kameraet.

   Samtidig er jeg helt enig med deg og andre som sier at de fleste har ikke bruk for mer enn hva EM10Mk2 tilbyr og at Olympus således har en kanskje merkelig prispolitikk. Er det virkelig verdt å betale så mye mer for EM5Mk2 og også EM1Mk2 når den en gang kommer? Vi får bare vente og se. Hva jeg liker med Olympus er at de er meget tidlig ute med å lansere tekniske finesser som hverken Nikon eller Canon kan tilby i sine kamera på nåværende tidspunkt. Konkurranse bidrar til bedre produkter og lavere priser hvilket vi forbrukere skal være glade for.

   Slett
 4. Takk Knut at du tok deg tid til å svare. Det er mange som legger vekt på den nye bildestabilisator. Helt ærlig jeg savner den ikke. Jobber mye med stativ og når du kan i dag skru opp iso uten problem til 1600 ser jeg ikke den bildestabilisator i alle retninger som stor fordel. Kjekt å ha kanskje, eller jo for en som holder på mye med makro er det kanskje viktig.
  Har ikke tenkt å bytte Knut men kanskje å oppgradere Olympus .Er jo veldig fornøyd med begge systemer.Jeg som aldri trodde at jeg bytte ut Canon .... :-)
  Dirk :-)

  SvarSlett