Translate

fredag 3. juni 2016

Det store i det lille - det lille i de store


Jammen skal man ha gode øyne og et blikk for detaljer når man leter etter makromotiver. Denne bittelille billen satt i toppen av et strå. Tenk dere at akset i toppen av strået kanskje er ca 7-8 cm. Da får dere et begrep om hvor liten denne billen var.

Jeg så den bare som en sort flekk og selv om jeg tok på meg mine lesebriller klarte jeg ikke å se hva det var. Føsrt når jeg kom inn og tittet gjennom bildene så jeg at det var en liten, - bitteliten bille.

Det er da man ser det store i det lille og det lille i det store. Samtidig blir jeg imponert over den enorme oppløsningen som mitt kamera og objektiv har til å gjengi nettopp slike små detaljer. Her var jeg helt avhengig av å bruke stativ for fokusområdet var ytterst lite.

Så slår det meg at mange nok ikke er klar over alt det lille som finnes der i det store. De fleste haster forbi og oppdager ikke alt det skjønne som finnes der nede i makroverdenen.


4 kommentarer:

 1. Helt ening!Det er en stor uutforket verden i det lille
  Takk for at du deler inspirasjon!

  SvarSlett
 2. Tusen takk Anita!
  Ønsker deg en riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Ja en mikro verden som du viser oss Knut :-) God helg !

  SvarSlett
 4. Ja, hadde jeg ikke funnet fram til bloggen i sin tid, hadde jeg vel bare hastet forbi, jeg også.... macro ER gæy! Lekkert som alltid, Knut :)

  SvarSlett