Translate

mandag 22. juli 2013

Hello, my name is BillDen vinket til meg med venstrefoten for liksom å si: Hello, my name is Bill! Jeg tror dette er en Firflekket blomsterbukk (Leptura quadrifasciata). Her koser den seg med pollen som følehornene er fulle av. Og pollen er den veldig glad i.


Nikon D700, Sigma 150mm macro, ISO 400, f/8, 1/200 - 1/400. 


På Wikipedia står det om denne:
Leptura quadrifasciata er mellom 13 og 18 mm lang og er en langstrakt bille med spoleformet kropp. De har lange, kraftige svarte antenner. Pronotum er omtrent så langt som bredt, bakhjørnene trukket ut til tagger. De har svarte dekkvinger med fire brede, gule tverrbånd på hver av dekkvingene. De gul- og svarte dekkvingene er grove etterligninger av veps, noe som nok gir dem en viss beskyttelse mot fugler. Brystpartiet og beina er svarte.

Leptura quadrifasciata har larver som lever i død ved av løvtrær, som bjørk. De voksne (imago) finnes i juli og august, de er varmeelskende og oppsøker gjerne åpne blomster, som mjødurt på jakt etter nektar og pollen.
Slik blir bildene når det er sol fra klar himmel. På bildet under befinner billen seg litt mer i skyggen. Da blir det slik.
2 kommentarer: