Translate

torsdag 25. juli 2013

Snappefluen som nesten lot seg klappe


Jeg har nevnt det på bloggen før, og jeg bør nevne det igjen. Etter regnvær er ofte insektene langt mer rolige. De blir mindre aktive både på grunn av regnet og fordi de kjøles ned.

Så jeg tok meg en tidlig morgentur i hagen etter nattens heftige tordenbyger og fant som før flest fluer, men disse var til gjengjeld så stillesittende at de nesten lot seg klappe. Fikk til og med tatt lange videosekvenser av de uten at de lot seg affisere.

Lyset var også flott, da sola ennå ikke hadde brutt gjennom skydekket.

Bilde info er: Nikon D3200, Nikon 105mm macro, ISO 640, f/5.6, 1/160 sek, stativ.

4 kommentarer:

 1. Den er jo egentlig veldig flott denne type flue, synes jeg... eller ihvertfall når du fotograferer den:)men jeg føler at jeg ikke har sett den jeg... har jeg bare oversett den,- det er noe med oransje fargen som gjør at det burde vel være lett å oppdage?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg oppdaget denne for et par år siden. Søk på andre innleggpå bloggen min. Hadde aldri sett den før, men slik er det med mange andre ting i naturen også at man ikke legger merke til de før man begynner å se bedre etter.

   Der de finnes er det ofte mange av dem. Denne og Skorpionflua synes jeg er nesten eksotiske vesener av en annen verden. Like gøy hver gang jeg ser de.

   Slett
  2. Ja, helt enig,- de er veldig fascinerende!

   Slett
 2. Amazing images!

  Many greetings from Germany!

  SvarSlett