Translate

torsdag 11. juli 2013

Kjempefin oversikt over sommerfugler i NorgeLurer du på hvilken sommerfugl du har tatt bilde av? Eller hvor du skal lete etter sommerfugl larver?

Sjekk denne nettsiden som gir en veldig bra oversikt over sommerfugler i Norge: http://www.lepidoptera.no

På nettsiden skriver de:
Det er påvist mer enn 2000 forskjellige arter av sommerfugler i Norge. Det mange opplever som sommerfugler, dagsommerfuglene, utgjør bare 5% av den norske sommerfuglfaunaen. Resten er såkalte nattsommerfugler, og de kommer i alle former og varianter. Nattsommerfuglene deles inn i to hovedgrupper, mikro- og makronattsommerfugler. Her på lepidoptera.no kan man hente ut informasjon om norske sommerfugler. Bildegallerier, artenes flygetider, hvilke arter er sett hvor, og masse mer. Du kan også bidra med egne observasjoner og bilder av sommerfugler i Norge.

Mange arter og slekter er vanskelig å bestemme, spesielt på mikronivå. Dette gjør at kunnskapen om sommerfuglenes utbredelse i Norge ikke er veldig god. Vi håper at lepidoptera.no etter hvert vil fungere som et dynamisk referanseverk både for de som ønsker hjelp til å artsbestemme sommerfugler, men også for de som vil bidra med registreringer og bildedokumentasjon.

2 kommentarer: