Translate

lørdag 20. juni 2015

Det meste er smått


Forestill deg et Lupin-blad. Det er ca 5 cm langt. Og på spissen av det en liten svart flekk som rører på seg. En liten bille. En bitte, bitte liten bille.

Det meste er smått i hagen nå. Det er lite å se til større insekter annet enn humler og de forferdelige brunsneglene. De er det til gjengjeld altfor mange av i år.

Dessverre er det også lite med blomster også i år og derfor blir det også lite insekter. Leste at sommerfugler er i tilbakegang og så også pollierende insekter som bier og humler. Dette er tragisk da vi trenger disse for verdens matproduksjon.


Jeg fikk se et rovmord i dag. En flue landet på kanten av et blad. Det skulle den ikke ha gjort for på dette bladet hadde en edderkopp spunnet sitt nett. Én tråd er nok til å fange en flue. Edderkoppen styrtet til og flua var sjanseløs. Så ble den trukket inn til sentrum av nettet hvor måltidet ble klargjort.

Når alle insektene er så små, - skyldes dette at de får for lite mat? Skulle gjerne visst hva biologene mener om dette.


Syrinene er allerede på hell. De vakre, små blomstene begynner å merkes av det brune. Men lukten er der fortsatt.

4 kommentarer:

 1. Ahhhh supre bilder!!!!Det første er bare genialt§Fin dybdeskarphet samtidig som den skogstordivelen seest klar og fin:))))

  Takk for tips og geniale ideer hos deg!

  Mvh Anita

  SvarSlett
 2. Jeg henger meg på! Hørte på radioen at det var krise for enkelte fugler også... vet ikke om det var kun på enkelte plasser, men de fant døde unger i reirene pga insektsmangel... trist!
  Ha en fin uke, Knut:)

  SvarSlett
 3. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  SvarSlett