Translate

lørdag 6. juni 2015

I paradiset


Rododendroene blomstrer for fullt nå om dagen og i mange av blomstene finner jeg maur på besøk. For en liten maur må dette være som et besøk i et paradis med psykedeliske farger fra hvitt til det sterkeste rosa og rødt og med innslag av gult. I alle fall om maurene oppfatter farger på samme måter som oss, men det er jo slettes ikke sikkert.

Hva maurene er på jakt etter inne i blomstene er ikke godt å si. Jeg ser ingen bladlus eller andre insekter der, men kanskje er det saften fra blomsten den liker.


Jeg synes alltid det er vanskelig å fotografere rododendron fordi støvbærerne er så store og dybdeskarpheten må da være veldig stor for å få alt skarpt. Det blir derfor en vurdering av hva man vil ha skarpt og hva man vil ha uskarpt i bildeflaten. Jeg prioriterer diagonale linjer i mine komposisjoner med fokuspunkt liggende på tredjedelslinjen.

I etterbehandlingen prioriterer jeg pasteller og legger ofte på en vignettering mot det lyse fremfor det mørke. Fargemetningen kan ofte bli for sterk på blomster som dette, så jeg har lagt meg på en mer nøytral profil enn jeg pleier å ha i mange av mine andre bilder.

Bildene ble denne gangen tatt med Nikon D750 med vinkelsøker og Sigma 150mm makro og stativ. Bildeinfoen er: ISO fra 100 - 320, f/5,6 - 8, 1/160 sekund (som kamera alltid velger når jeg har innstilt på auto-ISO).


Bildet under er tatt med Olympus OMD EM5 Mk2.3 kommentarer: