Translate

mandag 4. juli 2016

Simplicity


Denne gangen valgte jeg enkle linjer i min komposisjon. Disse små hvite blomstene vokser nede på bakken nesten som et slør mange steder. Jeg valgte en isolert blomst som sto fritt ut fra vegetasjonen slik at jeg fikk en helt nøytral bakgrunn.

Wikipedia: Gresstjerneblom (Stellaria graminea), er en av 13 arter i stjerneblomslekten (Stellaria), som tilhører nellikfamilien. Den vokser i skog, beitemark og eng eller på næringsfattig grunn opp til 1.050 moh. Den er opprinnelig i Eurasia, og er innført i Nord-Amerika.

Planten har relativt smale lansett- til hjerteformede blader, og tynn stengel. Det er ørsmå, spisse øreblad ved hvert stilkdele, og planten har nesten bare blader på den nedre halvdelen.
Kronbladene og begerbladene er omtrent like lange. Blomstene har fem spaltede, hvite kronblader som kan se ut som ti smale kronblad. Det sitter gjerne flere (2-4) enslige blomster på hver stilk – en blomst på hver forgrening.

Gresstjerneblom vokser på tørr, kalkholdig eller humusrik jord, på enger, langs plener, veikanter, kulturmark, beiter, skogbryn, berg og elvebredder. I Norden finnes den i hele området unntatt sørlige Finnmarksvidda og det indre av Island. Ellers har den nesten total utbredelse i de nordiske landene, opp til høyfjellet ved 1.050 moh.

1 kommentar:

  1. Enkelt, rent og vakkert! Kan ikke bli bedre, Knut
    Ønsker deg en fin dag :)

    SvarSlett