Translate

fredag 14. juli 2017

Once upon a time - det var en gang ...


Det var en gang da somrene var varme, med netter med såkalt tropevarme og nettene var fulle av svevende insekter og veggene var fulle av nattsvermere der de ble trukket til lyktene på veggene våre på det hvite huset vårt.

Da hendte det også at krypende insekter satt på vinduene våre om morgen slik som den på bildet over. Bildene under er også av nattsvermere på andre vinduer, noen fotografert fra undersiden og andre på oversiden.

Slikt ser jeg ikke denne sommeren og generelt sette er det svært få insekter å finne. Kanskje på grunn av en sen og kald vår og fordi sommeren så langt har vært kaldere enn normalt. Noen snakker om klimaendringer og at temperaturen skal stige, - ja kanskje i gjennomsnitt over et år, men sommertemperaturen så langt ligger langt under "det normale" hva nå dette måtte bety.

Jeg undrer fortsatt på om dette vil gi konsekvenser for dyrelivet vårt og hele vårt ekosystem som er i en skjør balanse som nå kan synes å være i ubalanse. På en måte er dette spennende, men samtidig også veldig skremmende. På en måte ser jeg allerede nå frem til neste sommer og hva jeg da vil oppleve og se og kunne ta bilder av.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar