Translate

tirsdag 7. august 2012

Bløtvinge høyt på strå


Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det VAR en helt annerledes sommer i år. Til tross for at mange har klaget over store nedbørsmengder, så var det veldig tørt på hytta vår. Vi hadde brunsvidd gressplen og det var tørt mange steder. Dessuten var det mye vind og kaldt.

Været var nok også årsaken til at insektslivet var helt annerledes enn før. Når jeg titter på hva jeg fotograferte på samme tider de to forrige årene, så var det mange insekter jeg ikke så eller knapt så i år.

Hvert år opplever vi også at flyvemaurene svermer. Det skjer plutselig en dag, gjerne mot slutten av juli, at terassen blir helt svart av maur. Så fylles luften og det blir umulig å være ute. Vinduene må stenges ellers trenger de seg inn mot lysene. Dette opplevde vi ikke i år.

Hva vi derimot så mye til var bløtvinger. De er jo også så lette å få øye på med sin sterkt oransje farge. Jeg synes vel kanskje de var mindre enn vanlig i år, men mange var det av dem.

Her en i toppen av et gresstrå.

6 kommentarer:

 1. Kjempebra bilde av både strå og insekt! I det hele tatt en bra macroblogg - mye flott fotografering! :)

  SvarSlett
 2. Hej, tack för din kommentar på min blogg, wow, du tar underbara bilder. :-) Mycket fin blogg med trevlig text. Tror det är liten flugbagge (Rhagonycha fulva) som du har på bilden. :-)
  Du har fått fram dess fantastiska färg och en underbar skärpa. Även ögonen har bra skärpa, vilket inte är det lättaste att få på småkrypen. :)

  lägger till en länk hit (om det är ok) under fotobloggar på min blogg :-)

  ha en skön dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk anki!

   Å linke til min side gjør meg veldig glad!

   mvh Knut

   Slett
 3. NÅ!!! Knut skal jeg fordupe meg i denne bloggen til gangs. Her tor jeg jeg har massevis å lære :-)

  Anneklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Klem til deg også Anne!

   Tusen takk for kommentaren!

   mvh Knut

   Slett