Translate

lørdag 18. august 2012

Makroskudd uke 33


Dette er ukas makroskudd som jeg publiserer hver lørdag. Et bilde jeg har valgt å hente frem fra arkivet, frem fra glemselen. Et bilde som selv om det er tatt for flere år siden vekker til live i meg gleden av å fotografere små ting i naturen.

Jeg valgte denne gang å hente frem et bilde av en stor gresshoppenymfe som jeg møtte på min vei for to år siden. Jeg tror i alle fall det er en nymfe fordi den ennå ikke har utviklet vinger som voksne gresshopper har. 

I motsetning til mange andre jeg ser var denne svært villig til å bli fotografert så det ble en lang serie av bra bilder av denne nymfa. Den var av det nysgjerrige slaget hvor de enorme følehornene var i stadig bevegelse så det var omtrent umulig å få de begge to skarpe samtidig. 

Bakgrunnen ga akkurat passe lys og skygge slik at de fleste delene av hoppa fremsto godt. Og jeg liker fargetonene i bildet med farger som jeg synes står godt til hverandre. Og følehornene var så lange at jeg måtte velge et widescreen-format.

Bildet ble tatt med en Nikon D300 og et Sigma 150mm Makroobjektiv.

Tidligere presenterte makroskudd:
Uke-32: http://makrotips.blogspot.no/2011/07/en-bitte-liten-larve.html

Uke-31: http://makrotips.blogspot.se/2011/07/keiserkape.html

Uke-30: http://makrotips.blogspot.se/search?q=Gresshoppa+som+kunne

4 kommentarer:

 1. NYDELIG fotografert.
  Ønsker deg en god helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Hilda!

   Ha det godt du også!

   mvh Knut

   Slett
 2. Har begynt å se fram til disse lørdagsinnleggene dine, Knut! Det er bare å nyte disse flotte skapningene dine,- og jeg slutter ALDRI å la meg fascinere av arbeidet ditt. Når jeg tror at nå kan det vel ikke bli bedre,- så blir det det!
  Ha en riktig god søndagskveld:)
  Ps. Tusen takk for kommentaren på maurene mine,- var litt nervøs for å legge de ut. Du får bære over med meg de insektene jeg evt. legger ut framover,- det er veldig mye som fortsatt ikke er på plass, så har du innvendinger tas de i mot med takk:))

  SvarSlett