Translate

torsdag 2. august 2012

Klinte


Nei, dette handler ikke om noen som klinte, men blomsten Klinte (Agrostemma githago).

Noen ble kanskje litt lei seg nå. Men dette er en meget spennende blomst, for den er faktisk svært sjelden. Derfor er jeg ikke 100% sikker på at det er en Klinte, - bare 99,9 % sikker. Jeg har sjekket min faktabok om blomster, og den eneste jeg finner som likner på den jeg tok bilde av er nettopp Klinte.

Om denne blomsten står det i boken (Faktum Referanse Flora av Kirsten Bruhn Møller og Knud Ib Christensen, en praktisk håndbok om de vanligste ville planter i Norden):

Nellikfamilien. 30 - 100 cm. Opprett, mykhåret plante med linje- til lansettformede blad og enkeltsittende, langstilkede blomster som blir opptil 5 cm i tverrmål. Kronbladene er utrandete og mangler bikrone. Kapselen åpner seg med 5 tenner. Planten er opprinnelig innført fra østlige del av middelshavsområdet. Frøene er giftige og kan være farlige for mennesker og dyr hvis de ved et uhell blir blandet inn i melet.


Mykhåret og 5 tenner.4 kommentarer:

 1. Utrolig spennende å finne slike skatter i naturen. Jeg jakter sommerfugler, men hittil har jeg bare funnet de mest vanlige.

  Bra bilder som vanlig med knall bakgrunn.

  SvarSlett
 2. Det er så jeg får vondt i hjertet, så vakkert gjenskaper du naturen, Knut! Utrolig flott! Kommentaren min ble visst borte i forrige innlegg,- men gratulerer så mye som "Månedens blogg",- noe som virkelig er vel fortjent!
  :)

  SvarSlett
 3. Hej Knut, och tack för kommentaren du lämnade i min blogg innan idag. :-) Jättekul att kika runt bland dina fantastiskt fina macrofoton! Du har verkligen tagit många jättebra foton inte minst på olika insekter, men dessa blommor är också väldigt vackra.

  SvarSlett
 4. Tusen takk til dere alle!

  mvh Knut

  SvarSlett