Translate

fredag 21. juni 2013

Makroskudd uke 25


Når jeg valgte meg dette bildet fra arkivet mitt, så var det fordi bildet like gjerne kunne vært tatt i dag. Nå står Lupinene tett og frodig i hagen og Humlene summer ivrig fra blomst til blomst.

Jeg liker dette bildet spesielt godt på grunn av fargene mot den sterkt grønne bakgrunnen og motlyset som laget fine bokeh-ringer. Fokus og eksponeringspunkt er lagt på Humla og Lupinens stilk og Humla er lagt på tredjedelslinjene i bildeflaten.

7 kommentarer:

 1. Nå må jeg nesten smile litt... satt for en time siden og redigerte noen lupiner som jeg har tatt bilde av for første gang (antakelig fordi jeg husket noen av dine lupiner fra i fjor) Dog hadde jeg ingen humler da:(
  Nydelig vakkert Knut!
  Ha en flott helg, dog blir den ganske klam og fuktig ser det ut til..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en meget våt helg. Og mye vind. Ikke særlig fotovennlig.

   Dessuten svært mye mygg og veps i år.

   Spent på å se dine Lupin bilder!

   Mvh Knut

   Slett
 2. Wow!
  Ja, das ist Makrofotografie!
  Liebe Grüße - ♥ Monika mit Bente


  Very nice picture -
  many greetings !


  SvarSlett
 3. Et nydelig skudd, der alt er gjennomtenkt og grundig. Har hatt et lite opphold med makro nå. Kan tilføye å si at jeg har fått nytt stativ og vinkelsøker fra Kaffebrus. Rimelige priser, men frakt og fortollingsutgifter dro opp prisen en del. Vinkelsøkeren er av merket Phottix. Stativet var av merket Fotopro C5i med kulehode. Har ikke prøvd det så mye enda, men det virker da greitt nok.
  God søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusentakk!

   Håper du får full glede av ditt nye utstyr! Jeg klarer meg ikke uten. Ved å komme ned på bakkenivå endres perspektivet vesentlig og du får langt bedre bakgrunner hvilket vil heve kvaliteten på bildene dine.

   Jeg handler også mye hos Kaffebrus, men har adresse i Sverige hvilket betyr fraktfritt og uten toll.

   Mvh Knut

   Slett
 4. Skønt billede og herlige farver

  SvarSlett