Translate

lørdag 1. juni 2013

Makroskudd uke 22


Jeg valgte meg dette bildet fordi nå er sommeren virkelig her. Og med den også mange sommerfugler. Dette bildet er spesielt på den måten at sommerfuglen nok ikke vet hvor nær faren truer. Rett bak det vakre syrinbladet lurer det en edderkopp og jeg har sett sommerfugler større enn denne som har måttet gi opp i kampen for å komme løs fra trådene i edderkoppens nett. Én eneste tråd er nok til å fange selv en stor og sterk sommerfugl og straks den kjemper så sitter den fast i flere. Det er ikke mange millimetrene mellom sommerfuglens ben og trådene til edderkoppen her.

Nå vet jeg at denne Timoteismygeren klarte å fly videre, men jeg har sett andre sommerfugler gi opp i kampen om å komme fri.

Nå er alt knallgrønt rundt oss, og jeg starter jakten etter insekter å fotografere. Det ser ut til å bli mange av de i år. Mye fuktighet og sterk varme er en god kombinasjon for å få naturen til å skyte fart.

Først skal gresset klippes. Det skal bli gressplen rundt huset vårt. Først kommer da fuglene for å finne mat som jeg skremmer opp under klippingen. Men i randsonen rundt huset vårt skal gresset få stå og der skal jeg på makrojakt! God jakt til dere andre også!
4 kommentarer:

  1. Du er virkelig en mester i macrofotografering Knut, kjempe bra bilde.
    dirk

    SvarSlett
  2. Herlighet,- "hvilket drama i kulissene"! Og Dirk sier det eneste riktige, du er en mester.... det er bare så lekkert!
    God jakt fra meg:)

    SvarSlett