Translate

fredag 14. juni 2013

Makrotips uke 24


Det lille i det store, - det store i det lille, var tanken jeg fikk da jeg tok dette bildet. Denne unge Sabelgresshoppen (tror jeg at det er) var svært liten der den satt på et syrinblad. Jeg likte å ta bildet bakfra hvor den liksom skuer inn i fremtiden (som er lysegrønn akkurat som håpet). 


8 kommentarer:

 1. He he. Ja håpet er lysegrønt. Takk for kommentaren på bloggen min. Det gav også meg et lysegrønt håp, så det skal bli moro å lære mer og komme videre. Du viser oss som alltid et framifrå arbeide. Denne karen er sikkert ikke så lett å få skarp og fin som her. Tenker også DOF. Liten brenderåpning? Har du brukt kun 150mm på kamera her?
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg bruker nesten alltid min 150 mm. Har ikke sett på bildeinfoen, men jeg ser at skarpheten på nymfen er ganske god, så jeg gjetter meg til at belenderåpningen her er ganske liten. Jeg går sjelden over f/16 for selv om dybdeskarpheten over det blir bedre, så dukker det opp andre ting som bidrar til å gjøre bildet dårligere.

   Hvis du har en iPhone, iPod eller iPad, kan du laste ned en app som heter iDof calculator. Den viser eksakt hva DOF blir avhengig av kamera, sensorstørrelse, brennvidde, blenderåpning og avstand til motivet.

   Slett
 2. Супер. Ну просто альпинист карабкающийся по стене.

  SvarSlett
 3. det er nok ikke lett å fotografere grønn på grønn, kjempe bra Knut.
  dirk

  SvarSlett
 4. Knallbilde, Knut! Er veldig svak for de bildene dine, som bare inneholder nyanser i grønt!
  :)

  SvarSlett