Translate

fredag 8. juni 2012

Lupiner


Og nå blomstrer Lupinene. Jeg synes de er meget vakre. Også bladene har sin egen skjønnhet. 

Men som visne er de ikke like vakre.

De tilhører erteblomstfamilien.

4 kommentarer:

 1. For en fantastisk nydelig serie, Knut, som jeg kikker på for 3. gang tror jeg. Ditt arbeid er solid imponerende, og skulle gjerne gått i skole hos deg. Blir veldig dratt mot f.eks det nest nederste som er så detaljert, men aller mest dette "flate" lyset (vet ikke hvordan det er korrekt å beskrive det) Har lest dine tips om tider på dagen som er mest egnet. Jeg har veldig lyst å etterstrebe dette uttrykket. Vil objektivvalg ha noe å si (ser du skriver at du skifter litt på både hus og linser) eller er det primært lysforhold, blendervalg som skaper det jeg liker så godt i det nevnte bildet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Monica,
   Kan jeg nå deg på epost? Vil gi deg et fyldig svar, men ønsker ikke å legge ut alt på bloggen.

   Du når meg på knriise@online.no

   Mvh Knut

   Slett
 2. Ps. Glemte å svare deg på ditt spr.mål ang bildet med insektene. Fotograferte på måfå for ideer til et tema. Disse insektene la jeg overhodet ikke merke til før jeg skrudde på med kontrast i etterbehandlingen. Og du har helt rett i at noen av insektene er klonet (de i bakgrunnen og en i front hvis jeg husker rett) Din påpekning gjør jo at jeg må revurdere slike ting, fordi det kan oppfattes som kludring med realismen, mens jeg hadde et helt annet fokus enn virkeligheten (f.eks artsbestemmelse osv, osv)Bildet var såvidt dårlig at jeg egentlig var på vei til å kaste det, men synes jeg fant noe i komposisjon og farger som var interessant.Og der sluttet min tankegang. Kanskje det bør komme tydeligere fram i slike tilfeller at det er et manipulert bilde? Har du noen tanker rundt dette, Knut? Synes det er interessant debatt...
  Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 3. Nydelig serie av lupinene. likte så godt bilde nummer to. Den gjentagelsen i blades form skapte en spenning i bildet. Kjempebra jobbet.
  Hilda

  SvarSlett