Translate

onsdag 4. juli 2012

Hva gjør jeg når motivet ikke vil stå stille_2

Tror dette er en Møll, men jeg vet ikke eksakt hva den heter.

For et år siden skrev jeg dette innlegget på bloggen: http://makrotips.blogspot.no/2011/06/hva-gjr-jeg-nar-motivet-ikke-vil-sta.html

Der beskrev jeg forskjellige hjelpemidler som kan benyttes. Og i år har det blåst så mye så ofte at det er flere av disse løsningene jeg burde ha benyttet. De har ligget bortgjemt i skapet mitt, men nå skal de frem igjen for vinden volder meg store utfordringer av og til. I slike situasjoner er det veldig greit å ha en "hjelpende hånd".

Hvis du går inn på Google og søker på ordet plamp får du mange treff på forskjellige "hjelpende hender". Plamp er en sammenslåing av ordene plant og clamp. Så direkte oversatt må vel plamp bli "planteklemme" på godt norsk. Mye kan kjøpes og mye kan også enkelt lages av deg selv hvis du bare er litt kreativ og fingernem.

ooOoo

Fikk lyst til å oppdatere innlegget etter Hilda sin kommentar.

Hilda kommer med et godt tips! Grillpinner er utmerket. Grillspyd i metall kan også benyttes. Kombiner disse med plantetråd, - dere vet disse grønne plastbelagte ståltrådene som benyttes f eks til å binde opp klatreblomster. Fest tråden til grillpinnen/grillspydet og den andre enden til strået eller blomsten som skal holdes i ro. Nylonsnøre kan også benyttes, men da bare for å strekke i en retning.

Hvis det blåser mye kan nye problemer oppstå i form av små vibrasjoner. Strået/blomsten beveger seg kanskje ikke over et like stort område, men vinden kan skape vibrasjoner som kan være like ille.

Da finnes det bare ett alternativ tilbake, og det er å ta med seg hele strået til et sted hvor det blåser mindre og helst er i le.

"Hjelpende hender" kan benyttes til mer enn å holde motivet stille. Det kan også benyttes til å holde borte andre grener eller blomster som forstyrrer i bildet eller for å henge opp en ensfarget bakgrunn (f eks svart) for å få en fin bakgrunn.

ooOoo

Hvis et grillspyd blir for lavt, kan man benytte en Gorillapod for å komme litt høyere fra bakken eller feste plantetråden på tripoden.

3 kommentarer:

 1. Ja her har vi nesten blåst overende mange dager. Dette var gode tips til vindfulle dager. Hørte også at en kan bruke grillspydpinner i tre. De settes ned i jorda slik at blomsten står stille. De er også lett å ta med seg.
  Tusen takk for tipsene.
  Håper du får noen vindstille dager.
  Hilda

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentaren din! Godt tips!

   Ønsker deg også noen vindstille dager eller i alle fall moderat og jevn vind. Harde kast er verst!

   mvh Knut

   Slett
 2. takk for et godt bilde og så informativ tekst,Knut!

  SvarSlett