Translate

lørdag 22. november 2014

Hva skal man fotografere i mørketida?


Det er nå over en måned siden jeg sist tok noen makrobilder. Mørketiden har kommet og det har også av andre grunner ikke vært tid til å glede seg med å ta bilder.

Men da julekaktusen (Schlumbergera) sto i full blomst kunne jeg ikke dy meg. Ikke hadde jeg annet lys enn en lommelykt og dagslyset var på hell selv ved stuevinduet. Jeg isolerte en av blomstene ved å bruke tape for å holde de andre grenene borte fra bildeflaten.

Jeg valgte å fotografere den i motlys, så de mørke flekkene i bildeflaten er trær i hagen. For å få litt mer kontrast i blomsten brukte jeg en LED-lommelykt inn fra høyre.

Bildeinfoen er: Nikon D750, Sigma 150mm Makro, ISO 800, f/5.6, 1/30, selvutløser, stativ. Ytterst lite er gjort i etterbehandlingen. Bildet er JPEG rett fra kamera pluss en vignettering jeg har lagt på.


Bildeoppløsningen er så god at det også går an å gjøre et utsnitt av bildet over.

Så hva annet kan man finne? Jo, naturen lever selv om det er kaldt og høst. Ute er det både fluer og edderkopper og ikke minst nattsvermere som sitter stille på veggen inntil natten kommer igjen. Hvorfor ikke samle på bilder av forskjellige nattsvermere?


Selv med blender f/9 blir ikke alt like skarpt da dybdeskarpheten er liten og det er mange detaljer.

5 kommentarer:

 1. Berre nydeligt!Må si at jeg syns den nye blogg malen din er super!Ser også etter ne blå mal til min..lurer på hvor du fant denne?wller er det din egen mal?likte fargen veldig veldig godt:)

  Takk for info ang macrobilder-syns det er kjekt å se dine inlegg igjen HilsenAnita

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre fra deg Anita!
   Malen er en av standardmalene i Blogger. Skal sjekke hva den heter og legge ut navnet på den.

   :-) Knut

   Slett
  2. Det er den malen som heter Fantastisk. Mulig at jeg i tillegg har endret fargen på noen av overskriftene. Er ikke helt sikker.

   Slett
 2. Takk:)Det skal jeg se etter!

  SvarSlett
 3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  SvarSlett