Translate

torsdag 23. august 2012

Ertefly (Ceramica pisi)Dette er en sommerfugllarve hvor larven er langt flottere enn sommerfuglen (kjedelig brun) i alle fall når det gjelder fargeprakt. Jeg har intet bilde av Ertefly, men du kan se den på Wikipedia:
http://no.wikipedia.org/wiki/Ceramica_pisi

Wikipedia skriver:
Et middelsstort (vingespenn 36 – 41 mm), mer eller mindre brokete nattfly. Den kjennes lettest på den hvite flekken ved forvingens bakhjørne, som på innersiden er forlenget i en svart, pileformet flekk. Forkroppen og forvingene er ganske variable i fargen men ofte brokete i grått og rødbrunt, kan også være ganske mørke. Forvingen har nokså tydelige nyre- og ringmerker, området mellom dem er mer eller mindre svart. Mellomlinjene, som avgrenser vingens midtfelt, er doble og tydelige. Bølgelinjen som går langs vingens ytterkant er hvit, forholdsvis bred og ujevn. Ved bakhjørnet og ofte også midt på er den utvidet til en hvit flekk som på innersiden er forlenget til en svart, pileformet flekk. Bakvingen er grå med et mørkere tverrbånd i den ytre delen. Larven er karakteristisk, naken og slank, mørkt grønn eller rødbrun med brede, gule lengdestriper.


Et ganske morsomt individ som fører tankene mine til en del science fiction filmer hvor man kjemper mot et monster som dette som angriper og bare vil spise en levende.


Skal man klare å få hele larven skarp må man posisjonere seg slik at larve og sensor kommer helt parallelt. Blendervalget var her fra f/7.1 til f/8.

2 kommentarer:

  1. For en utrolig skapning,- synes denne var langt mer sjarmerende enn tegene i forrige post. På det øverste bildet ser det nesten ut som den har pyntet seg for fest, med flott farge på "skoene"!
    Ønsker deg en flott helg, Knut:)

    SvarSlett
  2. så skarpt og nært, du er en mester Knut !

    SvarSlett