Translate

fredag 21. september 2012

Makroskudd uke 38Bildeinfo:
Nikon D700, Sigma 150mm Makro
ISO1600, f/10, 1/320 sekund

Bildet jeg valgte denne uka kunne jeg gjerne ha gitt tittelen "The Moment it clicks" fordi det føltes slik i det øyeblikk jeg trykket av på kameraet. Jeg hadde denne billen i søkeren, den vendte ryggen til meg, og så i et brøkdel av et sekund åpnet den skallet sitt, slo ut vingene sine og fløy avgårde. 

Det er ikke ofte slike muligheter byr seg, og jeg hadde kamera på seriebildeopptak og kunne bare holde avtrykkeren nede. Bakgrunnen var nærmest perfekt og skarpheten satt der den skulle.

I samme øyblikk som det sa klikk i kamera visste jeg at jeg hadde fått til et brukbart bilde. DET var en herlig følelse. 

Dette skjedde i fjor sommer, da hagen ble oversvømt av en masse Reinfannbiller. Jeg var redd for at hagen var blitt invadert av skadedyr fordi det var så mange av dem. Og ingen fugler viste interesse for å spise dem.

Jeg tror det må ha vært nyklekte biller som krøp opp i toppen av blader og strå for å "pumpe" opp vingene sine for første gang. Mange bare satt stille med løftede skjold og slo ut noen svært skrukkete vinger som virker klebrige og skjøre slik som på bildet under. Når så vingene var foldet ut, kunne de prøve seg på en første klossete flyvetur før de deiset i bakken for så å krabbe opp på nærmeste strå og prøve seg igjen.


8 kommentarer:

 1. great details!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 2. Nydelig blink på flere bilder her! God helg til fotografen.

  SvarSlett
 3. Det er jo ikke bare at du er dyktig på fotograferingen,- når jeg leser historien din, slår det meg at man får stor innsikt og viten om insektenes verden med på kjøpet, artsbestemmelse, atferd osv. Dvs, når man går inn for å finne ut av det, slik du gjør.
  Interessant for alle oss som følger med på ukens macroskudd!
  Rent estetisk gjentar jeg meg selv hele tiden,- hva du får til! Likte spesielt godt det nest nederste bildet. Foruten de flotte detaljene i billen, liker jeg så godt de kryssende stråene, akkurat nok fremhevet til å gjøre helheten til en interessant opplevelse for øyet. Men dette er du jo mester på!!
  Ha en riktig fin helg, Knut:)

  SvarSlett
 4. Utrolig flotte bilder igjen!! Jeg blir såå inspirert. Og lysten på macro-objektiv øker og øker for hver gang jeg er innom her!!
  Ha ei riktig fin helg videre:))

  SvarSlett
 5. jeg kan ikke si det bedre en Monica har allerede sagt. utrolig flott blogg du har Knut!

  SvarSlett
 6. Nydelig studie av dette flotte insektet.
  Kjempegodt fotografert som alltid.
  Ønsker deg en fin høstuke.
  Hilda

  SvarSlett
 7. Tusen takk til dere alle for kommentarene!

  mvh Knut

  SvarSlett
 8. Fascinerende og virkelig flott!

  SvarSlett