Translate

torsdag 12. mars 2015

Årets første vårtegn


Årets første vårtegn, i alle fall der vi har hytte, fant jeg i en grøft langs veien. Der blant alt det brune og visne blad strakk Krokusen seg mot sola.

Jeg synes slike motiv er vanskelige fordi det alltid er så mye brunt, vissent rundt omkring. Samtidig så er det jo slik naturen er at blant alt det døde og visne skyter nytt liv opp og varsler oss om at vi nå går lysere og varmere tider i møte.

Bildet ble tatt med min Olympus OMD EM5II med et Lumix 12-32mm objektiv. Bildeinfoen er ISO200, f/5.6, 1/100, 32mm (64mm i fullformat). Naturlig lys, håndholdt, med skjermsøker som er veldig praktisk når man setter kamera helt ned på bakken.

Blender f/5.6 er største blender ved 32mm på dette objektivet. Med denne blenderen og fordi dette er et Micro43-kamera med cropfaktor 2 blir dybdeskarpheten ganske stor. Med Olympus sin macroforsatslinse blir dybdeskarpheten vesentlig mindre, men det kunne vært interessant å ta et bilde av samme motiv med et fullformatskamera og med større blender. Det ville nok gitt et helt annet uttrykk. Kanskje jeg prøver det i morgen.

Olympus-kameraet er et meget hendig og lett og meget kapabelt kamera å ha med seg på tur. Det har en meget god innebygget bildestabilisering, meget rask autofokus med hele 81 fokuspunkter samt mange kontrollknapper og ratt som gir rask tilgang til det meste av hva man trenger. Dessuten er det støv og vannavvisende slik at man faktisk kan bruke det i regnvær hvilket gjør at mange nye motivmuligheter åpner seg.

1 kommentar: