Translate

søndag 15. november 2015

Kinablomsten vår


En av de vakreste blomstene jeg vet om kaller vi bare Kinablomsten vår. Egentlig heter den Epilobium pyrricholophum. Den finnes i høylandet i Kina, men også mange steder ellers i verden. Den har slektninger også i Norge hvor den tilhører Mjølkeslekta.

Vi kjøpte den på et gartneri og under gunstige vekstforhold blir den nesten 2 meter høy. Den har tynne stengler og når den blomstrer for fullt så har den de vakreste, skjøreste hvit/rosa blomster.

Stengelen er skjør, så den må støttes opp med bambuspinner, men den er meget hardfør bare den får nok vann. Hos oss står den på terrassen i vind og blåst og med alt det som kommer av regn.


Den har blomstret helt til nå hvor det bare er noen få blomster igjen og de ser ganske så reduserte ut i forhold til hvor praktfulle de kan være på sitt beste. Under har jeg inkludert noen bilder fra sommeren.

Bortsett fra bildene under ble bildene denne gangen tatt med Olympus OMD Em10Mk2, men da jeg hadde glemt å ta med meg mitt makroobjektiv var det Olympus 14-150mm som ble benyttet på full blender f/5.6. Bildene ble tatt inne da det blåser veldig ute i dag. Bildene er stakket og i alt 8 bilder i stakken. Sort bakgrunn, stativ og Aputure makro LED-lys. På denne hvite blomsten var lyset for sterkt så jeg måtte undereksponere ganske mye.

Bildene under tror jeg er tatt med Nikon og Sigma 150mm Makrotele.
3 kommentarer:

 1. helt fantastiske bilder Knut, liker spesiell god de to siste !

  SvarSlett
 2. Så mye vakkert å se siden sist jeg var innom, Knut! Du har jammen fått teken på denne metoden, må jeg si :)
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk til dere begge to - mine trofaste følgere!

  SvarSlett