Translate

mandag 9. januar 2012

Virkelig nære makrobilder


De fleste makroobjektiver gir ikke mulighet for kraftigere forstørrelse enn 1:1 uten ekstra tilbehør. Hvis man ønsker større forstørrelser må man enten snu objektivet eller benytte mellomringer eller belg.

Med kraftig forstørrelse blir også dybdeskarpheten minimal. Løsningen på dette er å benytte såkalt bildestacking hvor mange bilder settes sammen til ett bilde ved hjelp av spesiell programvare.

Makrofokus.se er en hjemmeside som drives av virkelige eksperter på denne type makrofotografering. De har nylig publisert en meget interessant artikkel som jeg varmt anbefaler å lese.

Link: http://makrofokus.se/blogg/2011/12/29/alternativa-makroobjektiv.html

PS. Bildet over er tatt med et vanlig makroobjektiv og ingen bildestacking! Se slike bilder på makrofokus.se.

2 kommentarer:

 1. Spennende side. Tusen takk for linken. Har aldri prøvd mellomringer, men tiden er snart inne tror jeg. Makro objektivet er nok mitt favoritt objektiv. Det har det vært fra første stund. Det er en spennende verden synes jeg.
  Nydelig bilde der den stirrer deg i senk. Men en må ha det vindstille når en jobber slik og det er det nesten sjelden her ved havet. Prøver å skjerme litt for vinden men...
  Ha en trivelig uke til deg.

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren Hilda!

  Der jeg tar mange av mine makrobilder er det vanligvis mye vind. Da kan man bruke hjelpemidler som å bringe med seg motivet til et roligere sted, bruke en hjlpende hånd eller benytte et lystelt/makrotelt. Se mer på siden min om dette.

  SvarSlett