Translate

fredag 8. august 2014

Tege


Ryggskjoldet til Teger er så store at de er vanskelige å få skarpe dersom man ikke fotogreferer de rett ovenfra slik som på bildet under. Selv med f/18 blir ikke dybdeskarpheten så stor at bena blir skarpe. Skarpheten ble lagt på skallet. Kanskje hadde bena blitt skarpere hvis jeg hadde plassert skarpheten midt mellom bena og skallet. Det viser hvor liten dybdeskarphet man har med et teleobjektiv på 150mm og fullformat.


Bildene blir skarpest på f/8-f/10. Ved så små blendere som f/18 kan difraksjon gi mindre skarphet faktisk. For optimal skarphet på et motiv som dette som sitter stille lenge hadde bruk av bildestacking vært den beste løsningen. Da legges skarpheten i mange plan fra bena og til toppen av skallet og bildene legges oppå hverandre ved hjelp av et program. Se www.makrofokus.se for mere om bildestacking.

Teger (Heteroptera) er en gruppe av nebbmunner. De har det til felles at munndelene er en flerleddet sugesnabel og at de suger opp næringen. De lever av plantesaft fra planter og trær, men også som rovdyr, der de suger ut hemolymfe(kroppsvæske) fra andre mindre dyr. (Kilde: Wikipedia)


I Norge er det funnet 451 arter av Teger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar