Translate

onsdag 28. oktober 2015

Focus bracketing / picture stacking - Part 3


Jeg brukte det samme utstyret, men økte antall bilder til 29. På den måten skal jeg oppnå en enda større dybdeskarphet ved at fokuspunktene flytter seg lenger innover i motivet.

Blender var f/2.8 og ISO200 med morgenlys fra et sydvendt vindu.

Det er først når man sammenlikner det første bildet i bildeserien (se under) med det ferdige stakkede bilde at man ser den åpenbare forskjellen.

Det er kjempeenkelt å ta slike bilder og benytte funksjonen. Man må selvfølgelig benytte stativ, men kameraet ordner resten av opptakene. Photoshop er også enkelt å bruke, når man først har lært seg dette. PS jobber vesentlig saktere med så mange bilder som skal stakkes, men likevel tar det ikke veldig lang tid.


Blomsten var en liten potteplante jeg kjøpte i blomsterbutikken i går. Ser nå at jeg gjerne skulle valgt en blomst med enda flere små detaljer, - så det blir nok et nytt besøk i butikken. De hvite blomstene er ca 1 cm store og knoppene ned i 3-5 millimeter store. Bildet under er et utsnitt av venstre del av bildet og viser den gode oppløsningen og skarpheten det er i bildet.
Bildene er rett fra kamera i JPEG og kun croppet for å oppnå bedre komposisjoner og utelukke forstyrrende detaljer. Fokus er lagt på nærmeste punkt på blomsten eller i alle fall ganske nært dette.


2 kommentarer:

  1. Hei Knut , tusen takk for del1 til 3 . kjempe bra forklart. Nå må jeg bare undersøke om min Sony har en fokus brakketing eller min olympus epl5 . gjør jeg direkte imorgen tidlig etter jobb :-)
    En liten tipp angående blomster kjøp. Jeg spurte for 3-4 år da jeg kjøpte min daværende makro obkjektiv butikk sjefen på plantasjen om jeg kunne teste objektivet mitt :-) Jeg fikk lov, måtte bare passepå at kundene hadde tillgang til blomster men plantajsen er jo stor. Det var gøy :-) Har også spurt en gang gartneri her i Rygge, og også der fikk jeg lov å ta bilder så mye jeg vil. Kjøpte selvfølgelig en blomst etterpå :-)
    Hilsen dirk

    SvarSlett
  2. Intresangt med det der Bracketing..Det må jeg undersøkeHar ikke hørt om det før.Flotte bilder:)))

    SvarSlett