Translate

lørdag 11. juni 2011

Hvordan komme nært innpå
Eller tittelen på dette innlegget kunne også være: Hvordan se uten å bli sett.
Denne luringen løp og gjemte seg hele tiden. Den var veldig aktiv og plasserte seg hele tiden på andre siden av bladet enn der jeg ville stå. Med tålmodighet klarte jeg til slutt å få ett bilde.

Her er noen tips om hvordan komme deg nært innpå:
Vær tålmodig, bruk øynene og let etter insekter. Ofte kan du se at de stikker seg ut som flekker på blader eller strå, mens andre kan være mestere i kamuflasje.

Sett deg på huk ved en busk i hagen. Kanskje du da ser noe spennende. Titt under bladene.

Bli sittende på huk. Reiser du deg så kan du skremme bort insektet. (Man skal ha gode muskler og være i form for å fotografere i uvante stillinger.)

Noen insekter er mer tolerante enn andre. Varierer fra art til art og fra det ene til det andre.

Tidlig på morgenen er ikke insektene like aktive. Det er også ofte mer vindstille, men lyset kan være svakt. (Eget innlegg om dette kommer senere.)

Beveg deg sakte og pass på at du ikke kaster skyggen din på insektet. Hvis insektet stikker av, vær tålmodig og vent noen minutter. Ofte kommer insektet tilbake fordi det er en grunn til at det liker seg der. Noen ganger kan du komme tilbake til samme sted og finne insektet sittende på samme plassen som før.

Eller sitter du i en eng, så kan du ofte bare snu deg litt, så ser du noe annet fint.

Ha kameraet ferdig innstilt slik at du får det ene blinkskuddet du jakter på når mulighen byr seg.

Øvelse gjør mester. Etter hvert vil du mestre jakten, og du vil få mer tid til å lete etter fine, nøytrale bakgrunner og tenke komposisjon når du tar bildet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar