Translate

tirsdag 14. juni 2011

Fløy en liten blåfugl


Er det Blåvingen man synger om i sangen? Kanskje?
Denne var vanskelig å fange på brikka. Jeg har sett flere, og alle er blå hanner på jakt etter en hunn å parre seg med. En evig jakt for å sikre neste generasjon.


På Wikipedia kan man lese:
Hannen har en mellom blå, glinsende farge på vingenes overside. Langs vingeranden, et fint hvitt tynt bånd eller søm ytterst og et mørkere smalt svart innenfor. Vingeundersiden er grå med mørke flekker i hvite ringer. Også i den innerste halvdelen av framvingen (nær kroppen), er det en til tre slike mørke flekker. Ved vingeroten utbrer et svakt og lite blå-grønt fargefelt seg. Bakvingenes underside har noen tydelige gulorange flekker, og en hvit kileformet flekk.

Hunnen har mørk brun farge på vingeoversiden. Ved roten brer et blålig farge felt seg utover vingen, dette kan bli så dominerende at vingene synes blå. Langs vingeranden finnes et hvitt bånd eller søm, og innenfor en rad av svarte runde flekker og orange halvmåne flekker. Undersiden er lysere og grå. Bakvingenes underside har noen tydelige gulorange flekker og en hvit kileformet flekk.
Vingespennet er mellom 21 og  33 millimeter.

Vil du lese mer om Blåvingen er linken til Wikipedia her:


2 kommentarer: